Duncan Laurence heeft er een bewogen jaar opzitten. Begin 2023 stelde hij zijn nieuw album ‘Skyboy’ uit door mentale problemen maar deed toch mee aan ‘Beste Zangers’. Net daarvoor kreeg hij bakken kritiek over zich. 

“Ik merkte dat het me allemaal teveel werd. We hadden met veel mensen aan het album gewerkt en ik was bang dat ik niet de energie had om het goed te promoten.”, vertelt Duncan aan ‘Grazia’. Hij stond ook op trouwen en ook daar moest energie in gestopt worden. Toen de vraag kwam om deel te nemen aan ‘Beste Zangers’ twijfelde hij echter geen minuut. “Ik wilde er een periode mee afsluiten en ook weer even voelen hoe muziek mij sterk maakt vooraleer ik de maanden zou ingaan waarin ik het rustiger aan deed.” Hij kreeg in elk geval veel kritiek omdat hij dat wel doet maar zijn album uitstelde. Tijdens het programma kon hij dan wel veel steun vinden bij de andere kandidaten. “Zij hebben ook hun eigen ervaringen met de pers en met drukte in hun carrière, en ik kon bij hen mij ei kwijt en erover praten.”, gaat Duncan nog verder. 

‘Beste Zangers’ was voor Duncan Laurence de beste keuze die hij op dat moment kon maken vindt hij. Van de kritiek probeert hij niet teveel wakker te liggen. “Het is zo makkelijk om meteen een oordeel te vellen van zo zit het, terwijl een verhaal veel gecompliceerder in elkaar zit.”, klinkt het nog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required