Zes jaar geleden schonk prinses Beatrix het landgoed De Horsten aan Willem-Alexander zonder dat hij er ook maar een cent erf- of schenkbelasting voor moest betalen. Sinsdien heeft hij er al tal van inkomsten uit kunnen halen en staat er iets groots op til!

Op het landgoed bevinden zich maar liefst 21 woonadressen. Koning Willem-Alexander moet het onderhoud van het landgoed uit eigen zak bekostigen en dat is geen grote liefhebberij van de Oranjes lezen we in ‘Story’. Hij heeft er in elk geval een goed verdienmodel aangekoppeld. Zo moet je als burger betalen voor een wandelkaart als je door de tuin van kasteel Duivenvoorde wil lopen, moet je betalen om te parkeren én ook 50 euro neertellen als je er bruidsfoto’s wil maken. Dat zijn dan maar kleine inkomsten trouwens. De huizen kan hij verkopen op het landgoed maar de grond blijft wel van hem. Zo werd Jachtslot Ter Horst verkocht voor 600.000 euro, hiervoor krijgt de koning een premie van 30.000 euro per jaar. Villa Eikenhorst verhuurt hij dan weer aan de ambassadeur van Koeweit voor 10.000 euro per maand! Nu heeft hij nog een ander plan!

Hij wil namelijk op het landgoed Zonnepark De Horsten realiseren. Kan hij ook nog eens stroom leveren aan de vele woningen. Na Egypte en Frankrijk heeft ook Nederland nu dus zijn zonnekoning.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required