Een jaar geleden was het hele koningshuis nog in rep en roer en onder strenge beveiliging voor de dreiging die boven het hoofd hing van prinses Amalia. Daar blijft nu nog maar weinig van over en het gezin lijkt weer volop van het gewone leven te kunnen genieten.

Vooral voor Amalia verandert er veel. Zij kon lange tijd geen gewone dingen met vriendinnen gaan doen en een normaal studentenleven zat er ook niet in.

Het koningspaar en hun dochters hebben het voorbije jaar veel angstige momenten gekend, schrijft Weekend. En het was niet makkelijk dat de dreiging soms het enige gespreksonderwerp was thuis.

Nu de hoofdverdachte uit beeld is, lijkt de dreiging ook helemaal verdwenen te zijn. Al zit de schrik er nu toch weer in, bij het koningshuis. Maar dat komt door iets anders.

Een van de belangrijke thema’s tijdens het meest recente staatsbezoek was het slavernijverleden van Zuid-Afrika. Iets waar Nederland ook een grote rol in heeft gespeeld. Voor ze hun bezoek aan het Kaapstad museum konden verder zetten gingen ze nog in gesprek met de aanwezige demonstrerende nazaten van tot slaaf gemaakten en van verdreven stammen. Dat werd gelukkig ook een gesprek waar plaats was voor een grapje.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required