Volgens de berekening van het Centraal Plan Bureau leven dit jaar ruim 1 miljoen Nederlanders onder de armoedegrens. Het contrast met onze royals kan echter niet schrijnender zijn, zo wist Party te achterhalen in aanloop naar de behandeling van de begroting van de koning in de tweede week van oktober.

Want nu de kosten voor het koningshuis volgend jaar explosief stijgen tot maar liefst 60 miljoen euro, gaan zowel koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix als de nog steeds studerende Amalia er financieel juist flink op vooruit. Iets wat heel wat burgers als frustrerend ervaren.

De koning krijgt volgend jaar een extraatje van zo’n 64.000 euro, waardoor zijn salaris stijgt naar 1,1 miljoen euro. En ook zijn eega wrijft zich vast in de handen met 31.000 euro meer, waardoor ze een totale uitkering van 462.000 euro zal ontvangen. Prinses Beatrix krijgt dan weer een een bonus van 41.000 euro en ziet haar jaarinkomen stijgen naar 658.000 euro. Student Amalia gaat er tot slot het best op vooruit aangezien haar onkostenvergoeding met maar liefst 100.000(!) euro stijgt, tot 1,6 miljoen euro.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required