In mei 2017 moest Leontine Borsato afscheid nemen van haar moeder Ria. Zij overleed op 76-jarige leeftijd nadat ze zes jaar eerder nog herstelde van een hersenbloeding. Maar de gevolgen van die hersenbloeding blijken niet de enige gezondheidsproblemen te zijn geweest waarmee Leontines moeder af te rekenen kreeg.

In een interview met Story heeft Leontine voor het eerst gesproken over het feit dat haar moeder het grootste deel van haar leven met een bipolaire stoornis kampte, ze was manisch-depressief. “Mijn moeder werd pas op mijn achttiende met de ziekte gediagnostiseerd, maar die was daarvoor ook al aanwezig. Ze is er ook voor opgenomen geweest.”

Hoewel Leontine vooraf twijfelde over har moeders ziekte te praten, zegt ze blij te zijn dat ze het nu toch heeft gedaan. Omdat ze aandacht voor – vaak verborgen – mentale problemen ontzettend belangrijk vindt. “Ik hoop dat we allemaal wat liever naar onszelf, en daardoor ook naar anderen, kunnen zijn”, zegt ze. “Als iedereen elke dag een complimentje aan een ander geeft, zou de wereld er al heel anders uitzien.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.