Kroonprinses Amalia heeft op z’n zachtst gezegd een moeilijke tijd achter de rug. Al vanaf haar eerste dag op de Universiteit van Amsterdam, in september 2022, was duidelijk dat een gewone studententijd haar niet gegund zou zijn.

Opvallend veel beveiligers liepen dan ook met haar mee tijdens die eerste dag. Ernstige bedreigingen maakten het gedroomde studentenleven namelijk onmogelijk, aangezien zware criminelen de Prinses van Oranje namelijk zouden hebben willen kidnappen en vermoorden.

Een uitweg hiervoor werd volgens Weekend gevonden omdat Amalia voor haar studie PPLE – Politics, Psychology, Law & Economics – een semester in het buitenland moest studeren. En laat er nu in Madrid een universiteit zijn die dezelfde opleiding aanbied. Maar terwijl Amalia dacht veilig te kunnen studeren, heeft een topcrimineel die ervan verdacht werd achter haar bedreiging te zitten de benen kunnen nemen door een grove fout van… een Spaanse rechter. Vraag is dus maar hoe veilig Amalia écht was, daar in Spanje.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required