De grote opening van het pretparkseizoen in het Belgische Studio 100-pretpark Plopsaland De Panne is ieder jaar nog steeds een bijzonder moment voor eigenaar Gert Verhulst. Het was dan ook een van zijn jeugdromen – en dan nog een haast onrealiseerbare – om ooit een eigen pretpark te hebben.

Het kan volgens het weekblad dan ook haast niet anders als dat hij alle attracties in ‘zijn’ pretpark al tientallen keren zelf uitgetest heeft. En toch blijkt er nog één achtbaan te zijn waar Gert nog nooit inging. “De enige attractie die ik nog niet gedaan heb, is The Ride to Hapiness by Tomorrowland”, bekent hij. “De allereerste extreme spinning coaster in Europa die maar liefst vijf keer over kop gaat.”

De entertainmentmagnaat blijkt immers met een fobie te zitten. En da’s toch best opvallend voor zo’n professionele durfal. “Ik heb namelijk hoogtevrees”, onthult Gert. “Maar desondanks ben ik toch al in de ‘Nachtwacht’-Flyer gestapt. Weliswaar met frisse tegenzin, want het is een zweefmolen die bijna 70 meter de hoogte in gaat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required