Als je meespeelt in een musical dan moet je natuurlijk elke avond of middagvoorstelling hetzelfde doen. Het kan al eens gebeuren dat je het gevoel krijgt dat de sleur er een beetje inkomt. Maar dat is bij Jeangu Macrooy nog niet het geval. Hij speelt Jezus in ‘Jesus Christ Superstar’.

“Volgens mij gaan we nu richting show 40 en wat ik fascinerend vind aan elke avond dezelfde show spelen, is dat het eigenlijk nooit hetzelfde is. Het is natuurlijk vastgelegd, geregisseerd, maar je kan altijd wel zoeken naar nuances, andere kleuren en dat is heel leuk”, zegt Macrooy in Party.

Geen enkele avond is hetzelfde vindt Jeangu. Als acteur heb je ook elke avond een andere energie en zo blijft een show toch elke keer weer anders. Ook voor mensen die meer dan één keer komen kijken.

Het is voor de zanger altijd een droom geweest om mee te spelen in een musical. Al is het nu moeilijk te zeggen of het exact is wat hij ervan verwacht had.

“Ik romantiseerde het natuurlijk omdat het op mijn bucketlist stond en het is nu ook op een heel romantische manier uitgepakt. Misschien moet je me over drie maanden nog eens vragen hoe het gaat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required