Op 1 februari werd het langverwachte rapport over omgangsvormen en sociale veiligheid bij de publieke omroep van de Onderzoekscommissie Gedrag en Cultuur Omroepen, ‘Niets gezien, niets gehoord, niets gedaan | De zoekgemaakte verantwoordelijkheid’, eindelijk gepubliceerd.

Daarin kwamen ook nieuwe meldingen naar voor over de eerder wegens wantoestanden bij zijn iconische programma ‘De Wereld Draait Door’ al in opspraak gekomen presentator Matthijs van Nieuwkerk. Hoewel hij de betreffende aantijgingen ontkent, wachtte hij ook de reacties in eigen land niet af en koos hij samen met zijn verloofde Martha voor de vlucht vooruit. Letterlijk zelfs.

De twee reisden op maandag 5 februari jongstleden, op het moment dat RTL bekend maakte de eerder aangekondigde comeback van Matthijs bij de zender voorlopig af te breken, immers meteen af naar de Franse hoofdstad Parijs. De stad waar Matthijs het liefst verblijft. Op foto’s van het koppel onderweg, die een fotograaf van Story kon maken, is duidelijk van zijn gezicht af te lezen welke impact de hele zaak op hem heeft.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showboulevard.nl

* indicates required